Geschiedenis

Het bedrijf Koppert Machines & Zonen is in 1983 opgericht door Arie Koppert. Hij begon met het bouwen van zaaimachines voor kleine zaden zoals radijs, wortels en bloemzaden. De grootste doelgroep van Koppert Machines waren klanten die hun groente en gewassen in kassen telen.

In de tijd dat mechanisatie in de kas nauwelijks voorhanden was, is het idee ontwikkeld om radijs zonder lof te mechaniseren door middel van een oogstmachine en de verwerkingstechniek. Door als bedrijf zo vastberaden en vooruitstrevend te werk te gaan in deze ’radijs branche’, is het gevolg hiervan dat een volautomatische radijsbosmachine ondenkbaar is geworden bij de telers. Hierdoor behoort het handmatig bossen van radijs definitief tot het verleden.

Met deze achtergrond en kennis heeft Koppert haar strepen verdiend. Nieuwe doelgroepen bieden zich aan en Koppert Machines mag zich een producent noemen die diverse mogelijkheden biedt in de automatisering van de tuinbouw zoals het produceren van weeg- en verpakkingsmachines voor snackgroente alsook machines voor het verpakken van bloemen en machines voor de veldsla. Het gehele proces van ontwerp, fabricage, installatie en service wordt door Koppert Machines in eigen beheer gehouden.

Flexibiliteit en kwaliteit zijn al meer dan 33 jaar ons motto !